کانادا یکی از محبوبترین مقاصد مهاجرتی نهتنها در جهان که در ایران است. سازمان مهاجرت، پناهندگی و شهروندی کانادا بهتازگی اعلام کرد ایرانیها در سال ۲۰۲۲ هشتمین گروه متقاضیان مهاجرت به کانادا بودند و ۲.۵ درصد مهاجران به این کشور را تشکیل دادند.
کانادا، کشور مهاجرپذیری است و از سال ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۴، پذیرای بیش از ۱.۳ میلیون مهاجر جدید خواهد بود.
مهاجران به کانادا ممکن است برای بهرهمند شدن از امکانات آموزش عالی، فرصتهای شغلی و مراقبتهای بهداشتی، این کشور را برای ادامه زندگی انتخاب کنند. ثبات سیاسی و اقتصادی، امنیت، چندفرهنگی و مهاجرپذیری، دیگر ویژگیهای این کشور است که آن را برای مهاجرت جذاب میکند.
اگر شما هم یکی از کسانی هستید که قصد مهاجرت به کانادا دارید، این مقاله برای شماست. ما همه آنچه را که میخواهید در اینباره بدانید، برای شما شرح دادهایم. تا انتها با ما همراه باشید.
پیش از آن، بد نیست بدانید این مقاله، شامل بخشهای زیر است:
- مزایای مهاجرت به کانادا
- راه های مهاجرت به کانادا
- مهاجرت به کانادا از طریق اکسپرس انتری
- برنامه های مهاجرت استانی کانادا
- مهاجرت به کانادا از طریق کارآفرینی
- مهاجرت به کانادا از طریق ویزای اسپانسرشیپ
- صفر تا صد مهاجرت به کانادا
مزایای مهاجرت به کانادا
اولین چیزی که مهاجرت به کانادا را جذاب میکند، روند سریع صدور اقامت این کشور است، بهگونهای که تنها طی سه سال میتوانید اقامت دائم کانادا را دریافت کنید و بهعنوان شهروند این کشور محسوب شوید. این روند سریع، از آنجا ناشی میشود که هویت ملی کانادا بر چندفرهنگی بنا و با مهاجرت تنیده شده است.
کانادا در آینده هم یک کشور مهاجرپذیر باقی خواهد ماند و به همین دلیل، برنامه دارد تا سال ۲۰۲۵، پذیرای بیش از ۵۰۰ هزار مهاجر باشد.
در ادامه چند دلیل عمده مهاجرت به کانادا را بررسی کردهایم:
فرصت های شغلی در کانادا
اولین دلیل مهاجرت به کانادا، بهرهمند شدن از فرصتهای شغلی این کشور است. زمان زیادی است که کانادا با کمبود نیروی کار مواجه است و این امر با همهگیری کووید-۱۹ هم تشدید شده است.
نرخ بیکاری در کانادا در پایینترین حد و نرخ مشاغل خالی در بالاترین میزان است، بهطوریکه دولت کانادا اخیراً اعلام کرد نزدیک به یک میلیون موقعیت شغلی خالی دارد. جذب مهاجر، یکی از راههای دولت کانادا برای پر کردن فرصتهای شغلی و رفع کمبود نیروی کار است.
بر اساس گزارشهای مرکز آمار کانادا، نرخ اشتغال افرادی که طی دهه اخیر به این کشور مهاجرت کردهاند، تا ۸ درصد رشد یافته و درآمد مهاجران اقتصادی هم تا ۳۹ درصد افزایش داشته است.
دولت کانادا برای حفظ رشد جمعیت به مهاجرت وابسته است و به توانایی مهاجران در تقویت اقتصاد و ایجاد شغل برای کاناداییها اهمیت میدهد.
آموزش عالی در کانادا
دومین دلیلی که این کشور را به گزینه مهاجرت تبدیل میکند، این است که کانادا بالاترین میزان افراد تحصیلکرده را در جهان دارد. بیش از ۵۶.۲۷ درصد مردم کانادا تحصیلات بالاتر از دبیرستان دارند.
هر کانادایی، حق تحصیل دارد و سیستم رایگان مدارس دولتی و قوانین مربوط به تحصیلات اجباری باعث شده هر کانادایی به آموزش اولیه دسترسی داشته باشد. آموزش در مدارس کانادا، کیفیت بالایی دارد و نسبت به سایر مقاصد تحصیلی مانند ایالات متحده، مقرونبهصرفهتر است.
در کانادا نسبت به بسیاری از کشورها، دسترسی بیشتری هم به تحصیلات پس از متوسطه وجود دارد و این کشور، مقصد اول مهاجرت دانشجویان بینالمللی برای تحصیل در دورههای لیسانس یا تکمیلی است. تحصیل در این کشور، مقدمه اخذ اقامت دائم برای دانشجویان بینالمللی است و این دانشجویان، اجازه کار در این کشور هم دارند.
مراقبت های بهداشتی و درمانی در کانادا
علاوه بر تحصیل، دسترسی به خدمات پزشکی هم یکی از حقوق اساسی کاناداییهاست.
سیستم بیمه سلامت ملی کانادا تضمین میکند هیچ شهروند یا مقیم دائم کانادا به دلیل ناتوانی در تامین هزینهها، از مراقبتهای پزشکی محروم نمیشود و اکثر کاناداییها برای بسیاری از خدمات پزشکی و اورژانسی و مراقبتهای بهداشتی و درمانی هزینهای پرداخت نمیکنند.
در کانادا، برخلاف بسیاری از کشورها، درآمد سالانه، تعیینکننده میزان دسترسی به خدمات پزشکی نیست و برنامه بهداشتی خاص هر استان و منطقه، محصولات و خدمات مختلفی را پوشش میدهد. تازهمهاجران هم میتوانند در سیستم بیمه درمانی استان خود ثبتنام و کارت سلامت دریافت کنند.
آب و هوای کانادا
آب و هوای متنوع و چهارفصل کانادا، امتیاز بعدی این کشور است.
بعد از مهاجرت به کانادا، این شانس را دارید که از برنامههای تابستانی این کشور لذت ببرید، از پارکهای ملی بازدید کنید، به سواحل این کشور بروید و از کمپینگ، پیادهروی و کایاکسواری در آن بهرهمند شوید. از هیجان بازیهای زمستانی مثل اسکی و اسکیت روی یخ هم غافل نشوید.
آب و هوا در نقاط مختلف کانادا، متنوع است. در بعضی مناطق شمالی، دما به زیر صفر هم میرسد، اما در سواحل شرقی و غربی و استان بریتیش کلمبیا، هوا معتدل است و دما معمولا به ۲۰ درجه سانتیگراد میرسد. برخلاف تصور رایج، کشور کانادا، آب و هوای سرد و قطبی ندارد و در بعضی از مناطق، دمای هوا به ۴۰ درجه سانتیگراد هم میرسد.
امنیت در کانادا
طبق شاخصههای صلح جهانی، کانادا به طور مداوم در بین ۱۰ کشور برتر امن جهان قرار دارد و در سال ۲۰۲۲، جنایات مسلحانه این کشور، سه برابر کمتر از ایالات متحده بوده است. بر اساس گزارش Statista در سال ۲۰۲۰، کانادا دومین کشور امن جهان برای جمعیت LGBT بوده است.
ثبات سیاسی در کانادا
کانادا سیستم سیاسی باثبات و هدفمند و مبتنی بر دموکراسی دارد و در سال ۲۰۲۰، رتبه پنجم فهرست دموکراسی جهانی واحد اطلاعات اکونومیست را کسب کرد و بالاتر از همه کشورهای قاره آمریکای شمالی ایستاد.
ناآرامی سیاسی در کانادا بسیار ناچیز است و شهروندان بر عملکرد دولت نظاره میکنند و میتوانند آزادانه اعتراض یا در انتخابات، حزب موردنظر خود را انتخاب کنند.
رونق اقتصادی در کانادا
کانادا یکی از باثباتترین کشورهای جهان ازنظر اقتصادی است و با قدرت به سمت اهداف اقتصادی خود حرکت میکند.
در پایان سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۱، اقتصاد کانادا ۶.۷ درصد رشد کرد و بزرگتر از قبل از همهگیری کووید-۱۹ شد.
کارفرمایان کانادایی از کارگران خارج از کشور برای پر کردن شکافهای موجود در بازار کار نگاه میکنند تا بتوانند این رشد اقتصادی را پس از همهگیری کووید_۱۹ حفظ کنند. این شرایط باعث میشود کانادا به بهترین مقصد برای متقاضیان آیندهنگر تبدیل شود.
چندفرهنگی در کانادا
از زمان تشکیل کنفدراسیون کانادا در سال ۱۸۶۷، این کشور پذیرای میلیونها مهاجر از سراسر جهان بوده و به همین دلیل، بهجز مردم بومی، اکثر کاناداییها مهاجر یا از نوادگان مهاجران هستند.
مهاجرت آنقدر در کانادا پررنگ است که در موزه مهاجرت کانادا در هالیفاکس، این نوشته به چشم میخورد: «هر کانادایی، یک مهاجر باسابقه است.»
در سال ۱۹۸۸، دولت کانادا قانون چندفرهنگی را برای اولین بار در جهان تصویب کرد. این قانون، دولت فدرال را متعهد کرد جامعهای متنوع را پرورش دهد.
امروزه، کانادا خانه اهالی بیش از ۲۰۰ کشور و طیف وسیعی از نژادها، مذاهب و فرهنگهای مختلف است. مرکز آمار کانادا اعلام کرده بیش از ۹۰ درصد از این مهاجران، به کانادا احساس تعلق میکنند.
حمایت از مهاجرت در کانادا
سیاستهای حمایت از مهاجرت هنوز هم در کانادا اجرا میشود و این موضوع، از سالخورده بودن جمعیت این کشور و نیاز آن به نیروی کار ناشی میشود. به همین دلیل است که دولت کانادا، راههای بسیاری پیش پای متقاضیان به مهاجرت گذاشته است.
راه های مهاجرت به کانادا
حال که با جذابیتهای کانادا برای یک مهاجر آشنا شدیم، به سراغ راههای مهاجرت به این کشور میرویم.
پیش از همه یادمان نرود که بهترین روش برای مهاجرت به کانادا وجود ندارد و هر فرد بر اساس شرایط خود میتواند یکی از راههای متنوع مهاجرت به این کشور را انتخاب کند.
روشهای مهاجرتی کانادا، سادهتر از سایر کشورهای مهاجرپذیر است و این کشور توانسته مسیرهای مهاجرت متفاوتی برای افراد و سلیقههای گوناگون طراحی کند.
در ادامه با چهار روش محبوب مهاجرت به کانادا در سال ۲۰۲۳ آشنا میشویم:
۱. مهاجرت به کانادا از طریق اکسپرس انتری
اکسپرس انتری، سریعترین و محبوبترین برنامه مهاجرتی کانادا است. داوطلبانی که از این طریق اقدام میکنند، میتوانند پس از شش ماه اقامت دائم دریافت کنند. مهاجرت به روش اکسپری انتری را میتوان به یکی از این سه راه به نتیجه رساند:
- برنامه فدرال اسکیل ورکر (FSW)
- برنامه کار کانادایی (CEC)
- برنامه فدرال اسکیل ترید (FST)
ورود به استخر اکسپرس انتری کاملا رایگان است. با انجام این کار نهتنها درخواست مهاجرت به کانادا میدهید، بلکه شامل شرایط دریافت نامزدی برنامههای استانی (PNP) هم میشوید.
هزینه مهاجرت به کانادا از طریق اکسپرس انتری، حدود ۲۳۰۰ دلار کانادا برای یک متقاضی مجرد یا ۴۵۰۰ دلار کانادا برای یک زوج است. این مبالغ، بدون در نظر گرفتن وجوه تسویه حساب است که بسته به تعداد اعضای خانواده متفاوت است.
۲. برنامه های مهاجرت استانی کانادا
تا سال ۲۰۲۵، کانادا ۱۱۷ هزار و ۵۰۰ مهاجر جدید از طریق PNP جذب میکند.
برنامههای مهاجرت استانی را ده استان و سه منطقه کانادا ارائه میدهند. برخی از این برنامهها، متقاضیان مهاجرت را صرفاً بر اساس توانایی آنها در پاسخگویی به نیازهای بازار کار استان میپذیرند.
هر PNP زمان پردازش خاص خود را دارد. پس از دریافت نامزدی استانی، متقاضی مهاجرت باید به دولت فدرال، درخواست اقامت دائم کانادا را دهد. زمان پردازش درخواست اقامت دائم متفاوت است، بسته به این که PNP با سیستم اکسپرس اینتری کار میکند یا نه.
هزینه مهاجرت به کانادا از طریق PNP معمولاً مانند اکسپرس اینتری است و بسته به استان، هزینههای اضافی هم دارد. برخی استانها برای پردازش برنامههای PNP هزینهای دریافت نمیکنند، درحالیکه برخی مانند انتاریو تا ۱۵۰۰ دلار کانادا دریافت میکنند.
۳. مهاجرت به کانادا از طریق کارآفرینی
اگر تجربه مدیریت یا مالکیت کسب و کار دارید، سادهترین راه مهاجرت به کانادا، استفاده از برنامه مهاجرت تجاری فدرال یا استانی است.
دولت فدرال به افرادی که میخواهند در کانادا به شیوه خوداشتغالی کار کنند یا کسب و کاری راه بیندازند، این برنامههای مهاجرتی را ارائه میدهد.
چندین PNP خاص هم برای کسانی وجود دارد که علاقمند به راهاندازی تجارت در یک استان خاص هستند.
برنامههای مهاجرت تجاری معمولاً نیازمند سرمایهگذاری قابلتوجه در شرکتی هستند که میخواهید در کانادا راهاندازی کنید. بسیاری از PNP ها هم برنامههای کارآفرینی مخصوص مناطق کمجمعیت دارند که به سرمایهگذاری کمتری نیاز دارد.
۴. مهاجرت به کانادا از طریق ویزای اسپانسرشیپ
اگر یک عضو خانواده واجد شرایط اعم از همسر، فرزند یا نوه دارید که مقیم دائم یا شهروند کانادا است، ویزای حمایت مالی خانواده احتمالاً سادهترین راه پیش روی شما برای مهاجرت به کانادا است.
دولت کانادا قصد دارد در سال ۲۰۲۳ به ۱۰۵ هزار نفر از این طریق اقامت دائم بدهد.
حمایت مالی از یک خویشاوند معمولاً حدود ۱۱۳۵ دلار کانادا هزینه دارد. درصورتیکه اسپانسر مقیم کبک باشد یا قصد اقامت در این استان را داشته باشد، هزینههای اضافی هم اعمال میشود.
زمان پردازش درخواست حمایت مالی به نسبت متقاضی مهاجرت با عضوی از خانواده که از او حمایت مالی میکند، بستگی دارد. برای مثال، رسیدگی به درخواست ویزای حمایت از همسر معمولا ۱۲ ماه طول میکشد.
صفر تا صد مهاجرت به کانادا
حال که با صفر تا صد مزیتهای مهاجرت به کانادا و روشهای پرطرفدار تبدیل شدن به شهروند این کشور آشنا شدیم، بهتر است یادمان نرود که منفعت مهاجرت، دو سویه است. درواقع همانقدر که متقاضیان مهاجرت به کانادا بعد از ورود به این کشور به یک زندگی باکیفیت دست مییابند، دولت کانادا هم از وجود مهاجران سود میبرد.
به دلیل وسعت این کشور، متقاضیان مهاجرت به کانادا میتوانند در مناطق کمجمعیتتر آن ساکن شوند، موقعیتهای شغلی خالی را پر کنند و کشور را به منافع اقتصادی برسانند.
نکته دیگر این است که بزرگترین شهرها و استانهای کانادا، میزان زیادی مهاجر دارند و به همین دلیل سیاستمداران کانادایی برای پیروزی در انتخابات، نیازمند حمایت آنها هستند.
اگر شما هم به دنبال مهاجرت به کانادا هستید و میخواهید با بهترین روش مهاجرت، بسته به شرایط و موقعیتتان آشنا شوید، پیشنهاد میکنیم فرم ارزیابی ناولتی رد را پر کنید تا بتوانید از مشاوره رایگان مهاجرت و کسب و کار ما بهرهمند شوید.
سوالات پر تکرار
اقامت دائم کانادا چیست؟
وضعیت اقامت دائم کانادا به شما این امکان را می دهد که به طور دائم در کانادا زندگی کنید، مشروط بر اینکه هر پنج سال یکبار به مدت دو سال در کانادا زندگی کرده باشید.
با داشتن اقامت دائم کانادا شما حقوقی مشابه با شهروندان کانادا دارید، البته قبل از عدم شهروندی این کشور، و تنها با داشتن اقامت دائم امکان رای دادن و یا نامزدی در انتخابات برای شما وجود ندارد.برای مهاجرت به کانادا به عنوان کارگر ماهر چه میزان پول نیاز است؟
شما باید ثابت کنید که پول کافی برای اقامت در کانادا با خانواده خود دارید، مگر اینکه پیشنهاد شغلی داشته باشید.
مقدار مورد نیاز بستگی به تعداد اعضای خانواده شما دارد. برای مثال، یک خانواده چهار نفره باید ثابت کند که حداقل ۲۴۰۸۳ دلار کانادا سرمایه دارد.به عنوان یک دانشجو که مشغول تحصیل در کانادا می باشد امکان اقامت دائم این کشور برای من وجود دارد؟
بله، دانشجویان بین المللی سهم بسیار بالایی در مهاجرت به کانادا را دارند. معمولاً با داشتن یک سال تجربه کار پس از تحصیل شما مشمول برنامه تجربه کار کانادایی که زیر مجموعه اکسپرس انتری می باشد خواهید شد و به این وسیله می توانید اقامت دائم کانادا را به دست آورید.
هزینه های زندگی در کانادا چقدر است و شامل چه مواردی می شود؟
هزینه زندگی شما در کانادا بسته به اینکه در کدام شهر ساکن شوید، تعداد اعضای خانواده تان و سبک زندگی شما متفاوت است.
طبق گزارش اداره مهاجرت، پناهندگی و شهروندی کانادا (IRCC) ، هزینه های زندگی خانوار می تواند نیمی از هزینه های ماهانه شما را در کانادا تشکیل دهد. به طور کلی هزینه هایی که باید در نظر گرفته شوند عبارتند از: مالکیت یا اجاره خانه، گرمایش و مصرف آب، خوراک و پوشاک، حمل و نقل، تلفن همراه، اینترنت، فعالیت های اوقات فراغت و بیمه درمانی (برخی از استان ها قبل از واجد شرایط بودن برای مراقبت های بهداشتی رایگان نیاز دارند که ساکنان دائمی جدید برای چند ماه در آنجا زندگی کنند) برای اطلاع کامل از هزینه های زندگی پیشنهاد می کنیم قبل از مهاجرت به کانادا مقاله بررسی هزینه های زندگی در کانادا را مطالعه بفرمایید.آیا امکان مهاجرت به کانادا از طریق ازدواج وجود دارد؟
بله در صورتی که شما با یک شهروند یا مقیم دائم کانادا ازدواج کنید، همسر کاناداییتان این امکان را دارد که با درخواست اسپانسرشیپ همسر بتواند شما را که فردی غیر کانادایی هستید به کانادا بیاورد.
البته ایشان باید ثابت کنند که این ازدواج صرفا به قصد مهاجرت شما به کانادا صورت نگرفته است. همچنین اسپانسر شما نباید درگیر اعتیاد و بیماری خاصی باشد و بدهی به دولت نداشته باشد.