در این مقاله میخواهیم در مورد ویزای سرمایه گذاری و کارآفرینی کانادا صحبت کنیم. اخذ ویزای سرمایه گذاری و کارآفرینی کانادا به روشهای مختلفی امکانپذیر است، از خرید یک بیزینس و ثبت شرکت گرفته تا خوداشتغالی، استارتاپ و کارآفرینی. اگر قصد مهاجرت به کانادا و اخذ ویزای سرمایه گذاری و کارآفرینی کانادا را دارید، باید در جریان باشید که این کشور برنامههای فدرال و استانی متعددی را برای این کار برنامهریزی کرده است. اگر به دنبال دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

مواردی که در ادامه این مطلب میخوانید عبارتند از:
- مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه گذاری و کارآفرینی چیست؟
- ویزای سرمایه گذاری و کارآفرینی چه تفاوتهایی باهم دارند؟
- مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه گذاری استانی (PNP)
- مهاجرت به کانادا از طریق استارتاپ
- سرمایه گذاری در کانادا از طریق کارآفرینی نیوبرانزویک
- مهاجرت به کانادا از طریق ثبت شرکت (owner operator)
- مهاجرت به کانادا از طریق خرید بیزینس (Work Permit)
- مهاجرت به کانادا از طریق خوداشتغالی (self-employed)
- سخن پایانی
مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه گذاری و کارآفرینی
طبق آمار منتشر شده از سازمان شفافیت بینالملل (Transparency International) کانادا در بین ۱۰ کشور اول در زمینه عدم وجود جرم و فساد اقتصادی و اداری است و بر طبق آمار منتشر شده از جانب سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD)، کانادا در صدر لیست محبوبترین کشورها برای سرمایهگذاران و کارآفرینان قرار دارد. همین دو آمار بهتنهایی کافی است تا شما بهعنوان یک کارآفرین و سرمایهگذار موفق به فکر اخذ ویزای سرمایه گذاری و کارآفرینی کانادا باشید.
دولت کانادا در حالت کلی ۶ روش برای اخذ ویزای سرمایه گذاری و کارآفرینی را پیش روی مهاجران قرار داده است. این ۶ روش به شرح زیر هستند:
- سرمایهگذاری استانی (PNP)
- سرمایهگذاری از طریق کارآفرینی نیوبرانزویک
- سرمایهگذاری از طریق استارتاپ
- سرمایهگذاری از طریق ثبت شرکت
- سرمایهگذاری از طریق خرید بیزینس
- سرمایهگذاری از طریق خوداشتغالی
این ۶ روش برنامهریزیشده توسط دولت کانادا تمام نیازها و اهداف مهاجرتی مردم مختلف را پوشش میدهد، چرا که افراد مختلف با انگیزهها و ابزار مختلفی که در دست دارند قصد مهاجرت به این کشور و اخذ ویزای سرمایه گذاری و کارآفرینی کانادا را دارند.
- به دست آوردن اقامت دائم کانادا از طریق تبدیل ویزای سرمایهگذاری به ویزای دائم
- عدم نیاز به تحصیلات و گرفتن مدارک زبان (IELTS)
- امکان اخذ ویزای تحصیلی برای فرزندان و به دست آوردن ویزای کاری برای همسر
- امکان اخذ اقامت موقت و دائم برای تمام افراد خانواده
ویزای سرمایه گذاری و کارآفرینی چه تفاوتهایی باهم دارند؟
برای درک بهتر این ۶ روش مهاجرتی تدارک دیدهشده توسط دولت کانادا، بهتر است نگاهی به تفاوت ویزای سرمایه گذاری و ویزای کارآفرینی کانادا بیندازیم.
ویزای کارآفرینی به ویزایی گفته میشود که شما را پس از ورود به کشور کانادا، ملزم به راهاندازی و توسعه یک کسبوکار میکند. درواقع افرادی که درخواست ویزای کارآفرینی را دارند، یک کسبوکار موفق و با برنامه را به دولت کانادا پیشنهاد میدهند و در صورت پذیرفته شدن طرحشان، ویزای کارآفرینی کانادا را به دست میآورند. کسبوکارهای جدید و نوآورانه در کانادا بسیار مورد استقبال و حمایت دولت قرار میگیرند.
در سمت مقابل ویزای سرمایه گذاری کانادا قرار دارد و همانطور که از نامش مشخص است، برای افرادی صادر میشود که قصد سرمایه گذری و ارزآوری به کشور کانادا را در سر میپرورانند. در این روش پس از ورود به خاک کشور کانادا الزامی برای راهاندازی کسبوکار جدید ندارید و تنها تمکن مالی و داراییهای خالص شما است که ملاک قرار داده میشود.

اکنون با توجه به این نکات ذکرشده، ۶ روش مهاجرتی به کانادا و اخذ ویزای سرمایه گذاری و کارآفرینی کانادا را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه گذاری استانی (PNP)
برنامه سرمایهگذاری استانی کانادا در هر استان بهصورت جداگانه اجرا میشود، چرا که هر استان با توجه به اقلیم و آبوهوای خود، به کسبوکارها و مهارتهای مختلفی نیاز دارد. برای مثال در استان آلبرتا صنعت کشاورزی حرف اول و آخر را میزند و افرادی که از مهارت و تخصص در زمینه کشاورزی برخوردار باشند، در این استان شانس بیشتری برای اخذ ویزای سرمایه گذاری کانادا و گرفتن اقامت دائم تمام افراد خانواده را خواهند داشت.
مهاجرت به کانادا از طریق استارتاپ
راهاندازی یک کسبوکار جدید و استارتاپی همان چیزی است که دولت کانادا به دنبال آن است. شرایط اخذ ویزای سرمایه گذاری و کارآفرینی کانادا از این طریق بسیار آسانتر است. برای درک بهتر، بیش از ۸۰ درصد کسانی که در سال ۲۰۱۹ برای دریافت این ویزا اقدام کردهاند، موفق به دریافت آن شدهاند.
برای اخذ ویزای استارتاپ کانادا تنها کافی است نمره زبان انگلیسی یا فرانسوی CLB 5 را به همراه تمکن مالی کافی برای زندگی در کانادا به مدت ۶ ماه را به دولت کانادا ارائه دهید. همچنین باید برنامه استارتاپی خود را برای اداره مهاجرت کانادا شرح داده و موفقیت طرح خود را توجیه و تضمین کنید.
سرمایه گذاری در کانادا از طریق کارآفرینی نیوبرانزویک
اگر برای مهاجرت به کانادا برنامه کارآفرینی نیوبرانزویک را مدنظر دارید باید در جریان باشید که این ویزا همانند یک ویزای کاری است و در ابتدا به شما اقامت دائم داده نخواهد شد. شرایط مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه گذاری نیوبرانزویک به شرح زیر است:
- متقاضی باید بین ۲۲ تا ۵۵ سال سن داشته باشد.
- حداقل مدرک فوق دیپلم را داشته باشد.
- مدرک زبان CLB 5 را به دست آورده باشد.
- یک بیزینس پلن (برنامه راهاندازی کسبوکار) موفق داشته باشد.
- مدیریت کسبوکار پیشنهادی در برنامه خود را برعهده بگیرد.
- بیزینس پلن فرد متقاضی باید با نیازهای کشور کانادا همخوانی داشته باشد.
- تمکن مالی به اندازه ۶۰۰ هزار دلار کانادا داشته باشد (از این مقدار، ۳۰۰ هزار دلار آن باید خالص بوده و در رهن هیچ ارگانی نباشد.)
- سابقه مدیریت یک کسبوکار را در ۳ سال از ۵ سال یا ۵ سال از ۷ سال گذشته داشته باشد.
- یک سفر ۵ روزه به یکی از سمینارهای معرفیشده از سمت استان را تجربه کرده باشد.
- باید ثابت کند که قصد زندگی دائم در نیوبرانزویک را دارد.
- در سیستم اخذ امتیاز این ویزا، حداقل نمره ۶۵ را به دست آورده باشد.

مهاجرت به کانادا از طریق ثبت شرکت (owner operator)
صاحب هر کسبوکاری که باشید، از تعمیرگاه خودرو گرفته تا نانوایی و تولید محتوا، میتوانید از طریق ثبت شرکت در این کشور، ویزای سرمایه گذاری و کارآفرینی کانادا را دریافت کنید. ثبت شرکت در کانادا قوانین خاصی دارد که هرساله بهروز میشوند.
مهاجرت به کانادا از طریق خرید بیزینس (Work Permit)
اخذ ویزای سرمایه گذاری و کارآفرینی از این طریق بسیار ساده است، شما بهجای اینکه یک بیزینس پلن موفق را برای دولت تشریح کنید، یکی از بیزینسهای فعال در این کشور را خریداری میکنید. شرکتی که شما خریداری میکنید باید حداقل ۱۵۰ هزار دلار کانادا ارزش داشته باشد.
مهاجرت به کانادا از طریق خوداشتغالی (self-employed)
ویزای خوداشتغالی برای هنرمندان و ورزشکارانی تدارک دیده شده است که قصد مهاجرت به کانادا را دارند. برای اخذ این ویزا باید شرایط زیر را داشته باشید:
- در ۵ سال گذشته به مدت حداقل ۲ سال بهصورت حرفهای در مشاغل فرهنگی، ورزشی و هنری فعالیت کرده باشید.
- حداقل ۳۵ امتیاز را در سیستم امیتازبندی این ویزا به دست آورده باشید.
- تمکن مالی برای زندگی در کانادا حداقل به مدت ۶ ماه را داشته باشید.
سخن پایانی
در این مقاله در مورد روشهای مختلف اخذ ویزای سرمایه گذاری و کارآفرینی کانادا صحبت کردیم و از نزدیک با این ۶ روش مختلف آشنا شدیم. متوجه شدیم که امکان اخذ ویزای سرمایه گذاری و کارآفرینی کانادا از طریق این ۶ روش برای افراد مختلف با انگیزهها و اهداف مختلف امکانپذیر است.